Visie

TOM-architectuur

Zaakvoerder: Tom Chanet, Architect

Als jong, maar zeker niet onervaren, architectenbureau streven wij naar een optimale integratie tussen esthetiek en functionaliteit.
Daarbij houden we rekening met de beperkingen van de gegeven context zoals bouwterrein, budget, individuele wensen, duurzaamheid, programma en omgeving.

Tijdloos

Projecten moeten bestand zijn tegen de toekomst. Met de steeds strenger wordende eisen voor energie, akoestiek en de vele andere factoren waar moet mee rekening gehouden worden, trachten wij niet alleen te bouwen voor vandaag maar ook voor morgen en overmorgen.
Zo gaat duurzaamheid steeds voorop, van concept tot uitvoering op maat van u eisen. We proberen onze projecten telkens zo energiezuinig mogelijk te maken, detailleringen worden doorgedreven uitgewerkt, woningen worden compact, zonder verlies van ruimte, uitgetekend.

Overleg

Wij vertrekken altijd van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Gebruik makend van onze ervaring in woningbouw, appartementsbouw en interieurinrichting wordt er met de bouwheer
van gedachten gewisseld over de wensen en de mogelijkheden en worden er een reeks benaderingswijzen aangereikt.

Er is ook steeds overleg met onze partners: EPB-verslaggevers (energie prestatie regelgeving), stabiliteitsingenieurs, veiligheidscoördinatoren en landmeters. Wij coördineren dit team en samen komen we tot de optimale realisatie van u project.

Ook de dialoog tussen de bouwheer en de verschillende aannemers is voor ons van groot belang. U zal dan ook stap per stap goed begeleid worden doorheen het complexe proces van materiaal keuzes, werfopvolging, tot de voorlopige en
definitieve oplevering van uw gebouw.

Meerwaarde

Door rekening te houden met al deze voorgaande punten en de kwaliteiten te zoeken uit tastbare gegevens trachten wij steeds projecten af te leveren waarbij alle partijen achteraf kunnen terugblikken op een aangename en een stijlvolle realisatie.

Het ontwerpen met ruimte, licht, functie, beleving, kleur, circulatie en zichten maakt het mogelijk om meerwaarde te creëren die nodig is om dromen om te zetten in baksteen en mortel.