{$excerpt:n}

COREtec

Paleis 6 Stand 107

Bijna net als tegels

CERAtouch is de nieuwkomer in meerlaagse harde vloeren. Hij combineert de look and feel van echte tegels met de voordelen van een zachte vloer. De vloer is goed besetand tegen krassen en slijtvast. Een kliksysteem zorgt voor een eenvoudige plaatsing, zonder lijm, en maakt de vloer geknipt voor renovatieprojecten.

Meer info op vind je op www.coretecfloors.com

Decospan

Paleis 6 Stand 315

8 lagen

De meerlaagse parketvloeren van Parky onderscheiden zich door hun toplaag van echt hout. De nieuwe ‘Titanium’ finish telt maar liefst acht lagen resistente en onzichtbare lak. De waterdichte planken krijgen dan ook een gebruiksklasse 33 (voor intensief commercieel gebruik).

Meer info vind je op www.decospan.comwww.par-ky.com

DDG

Paleis 6 Stand 116

Hout stoken met beperkt energieverlies

Het Belgisch familiebedrijf DDG stelt zijn nieuwste telg voor: de F40 L900 Hydro. Het model reduceert nog meer fijn stof en heeft een bijzondere functie tegen rookterugslag, die moet voorkomen dat je woonkamer vol rook hangt wanneer je het vuur aanmaakt of wat hout bijvult. Zo voldoet hij al aan de strengste normen. Net als iedere haard bij DDG, kan je ook dit model aansluiten op je centrale verwarming.

Meer info vind je op www.ddg.be

Fero / Austroflamm

Paleis 6 Stand 114

Autonome pelletkachel

Traditionele pelletkachels worden elektrisch aangedreven. Een ventilator blaast lucht op de pellets en houdt zo de verbranding gaande. Deze ventilator maakt soms een storend geluid. Daarom komt de Oostenrijkse fabrikant Austroflamm nu met een stroomloze variant op de proppen. De nieuwe Ron en Izzy draaien allebei eveneens op pellets, maar de verwerking is compleet anders. Concreet ‘vallen’ de pellets in de branderpot aan een gelijkmatig interval. Zo ontstaat een permanente en constante vlam. Aanmaken doe je eenvoudig met een aanmaakblokje onder in het toestel.

Floorify

Paleis 6 Stand 413

Innovatieve eyecatcher

Het Belgische merk Floorify brengt een collectie visgraatvloeren in rigide vinyl op de markt. Daarbij kiest het bedrijf er bewust voor om met afzonderlijke planken te werken die in elkaar worden geklikt tot een visgraatmotief, en dus niet met prints van een visgraatpatroon op grote tegels. Dat vermijdt lelijke naden. Bovendien versterken de V-groeven, de voelbare houtstructuur en de matte afwerking de natuurlijke uitstraling. Een voordeel van vinyl is dat het stil, watervast en nagenoeg onderhoudsvrij is. En dankzij het zwevende kliksysteem wordt plaatsing kinderspel.

Parador

Paleis 6 Stand 305

Laminaat in tegelformaat

Met haar Modular One-reeks speelt de Duitse vloerenspecialist Parador in op de trend van grote tegels, maar dan binnen de wereld van laminaat. Dat biedt het voordeel ten opzichte van traditionele of keramische tegels dat het makkelijk te leggen is en dat de ruimte dus meteen klaar is voor gebruik. En dankzij de geïntegreerde akoestische tegenlaag en het elastische oppervlak is de vloer ook bijzonder stil en aangenaam warm voor de voeten

Meer info vind je op www.paradorfloors.be

ROB by Argent Alu

Paleis 6 Stand 113

Schuifdeur van vloer tot plafond

Voor liefhebbers van een strak interieur komt ROB met het Punch-schuifdeurbeslag. Hiermee lijkt je glazen schuifdeur in het plafond door te lopen. Het loopprofiel en de glasklemmen zitten namelijk onzichtbaar in het plafond geïntegreerd. Zo krijg je dus een kamerhoge schuifdeur zonder visuele afleiding.

Meer info vind je op www.rob.be

Santana

Paleis 6 Stand 208

Ecologische vloer

Kurk is zonder twijfel een van de meest duurzame materialen. Het Belgische bedrijf Santana ontwikkelde daarenboven een volledig pvc-vrije toplaag, waardoor hun kurken vloer vanuit ecologisch oogpunt uitstekend scoort. Dankzij de drie lagen kurk is de ECO-vloer bovendien bijzonder stil en warm. Dankzij het volledig uit kurk ontwikkelde kliksysteem is de vloer honderd procent vochtbestendig en makkelijk te plaatsen, ook bovenop een oude vloer.

Meer info vind je op www.santana.be

Stroomop / Rika

Paleis 6 Stand 107

Compacte pelletkachel

Alle pelletkachels van RIKA zijn standaard geluidsarm. Wat de Sono onderscheidt van andere modellen is zijn compacte vorm. Hij is bovendien uitgerust met Dynamic Air Regulation, die de rookgasventilator automatisch sneller of trager laat draaien. Dit zorgt voor een optimale verbranding en een rustige vlam.

Meer info vind je op www.rika.be

Vecta Design

Paleis 6 Stand 402

Verschuifbare lampen

Vecta Design komt met een praktische oplossing voor interieurs waar de verlichting regelmatig moet veranderen. Het Easy Light-profiel is makkelijk te installeren en de armaturen kan je achteraf eenvoudig verplaatsen, zonder dure investeringen.

Meer info vind je op www.vectadesign.com

Veronove

Paleis 6 Stand 201

Granito of tegels: het compromis

Veronove, gespecialiseerd in tegels en natuursteen, introduceert de reeks Terrazzo, die het oude effect van granito combineert met eigentijdse kleuren. De fabrikant gebruikt hiervoor fritte-mineralen (glasspecie) die lijken op glas en mica. Ze worden gericht aangebracht, waardoor de microdeeltjes gaan glanzen en de tegels reliëf krijgen.

Meer info vind je op www.veronove.be

Xinnix

Paleis 6 Stand 321

Een dubbele deur, een paleis waardig

Deze dubbele deuren van Xinnix hebben een handgreep op elke vleugel, zowel de actieve als de passieve vleugel. Beide vleugels zijn namelijk uitgerust met een meerpuntssluiting die je automatisch ontgrendelt met de handgreep. Bij standaard dubbele deuren open je de tweede – passieve – deur namelijk meestal met kantschuiven op de zijkant van het deurprofiel. net als de andere producten van Xinnix komen de paleisdeuren gelijk met de muur te liggen, zonder zichtbare deurlijst of scharnieren.

Meer info vind je op www.xinnix.eu

Kewlox

Paleis 9 Stand 302

Je Kewlox (beter) thuis configureren

Een eenvoudige structuur van massieve beukenhouten latten, samengehouden door vier stalen hoekelementen, met een levenslange garantie. Alle onderdelen glijden in elkaar, zonder dat je spijkers of schroeven nodig hebt. Boekenkast, kleerkast, dressoir, legplank, vitrinekast… Alles is mogelijk! Het systeem is solide, modulair en aanpasbaar. Je hoeft hiervoor trouwens niet meer naar de Kewlox-winkels te gaan. Je kan je meubels nu ook makkelijk online samenstellen.

Meer info vind je op www.kewlox.com

Jasno shutters

Paleis 9 Stand 201

Elektrische jaloezieën

Het Nederlandse bedrijf Jasno lanceert een compleet nieuwe collectie houten jaloezieën. Je hebt de mogelijkheid om een geruisloze motorisatie in te bouwen, waarme je de jaloezieën – met ladderkoord of ladderband – elektrisch kan bedienen.

Meer info vind je op www.jasnoshutters.be

Spira

Paleis 9 Stand 333

Een modulaire trap

Je wilt een mezzanine of een zolder inrichten, maar hebt nog geen trap om er te geraken? De nieuwe U-pil van Spira kan misschien wel een uitkomst bieden. De metalen trapladder bestaat uit duurzame, stapelbare U-vormige modules die je eenvoudig zelf kan plaatsen.

Meer info vind je op www.spira.be

The post Nieuw op Batibouw: Interieur appeared first on Ik ga bouwen.