{$excerpt:n}

Climaways

Paleis 12 Stand 117

Dynamisch buffervat

SolvisBen, het nieuwe buffervat van Climaways, combineert een eenvoudige installatie met een handig design – de rechthoekige vorm maakt dat je hem makkelijk kwijt kan tussen andere toestellen of kasten – en de mogelijkheid om meerdere energiebronnen aan te sluiten op het vat. Dat laatste is niet nieuw, maar wel interessant, want je kan op elk moment van energiebron veranderen – of er een toevoegen – zonder dat je je buffervat moet vervangen.

Meer info vind je op www.climaways.be

Daikin

Paleis 12 Stand 104

Convector voor de warmtepomp

Wie in zijn of haar woning werkt met een warmtepomp, sluit die het best aan op een vloerverwarmingssysteem. Bepaalde ruimtes in huis zijn echter niet ideaal voor vloerverwarming, zoals de slaapkamer. Daar moet het immers niet de hele dag warm zijn. Daarom brengt Daikin de Altherma-warmtepompconvector uit. In tegenstelling tot vloerverwarming reageert de convector sneller, en kan het toestel dus ook sneller inspelen op een wisselende warmtebehoefte.

Hogetemperatuurwarmtepomp

Daikin ontwikkelde de Altherma 3 H HT, een warmtepomp op hoge temperatuur. Het toestel kan water leveren tot 70 °C (bij een traditionele warmtepomp is dat zo’n 35 à 55 °C), wat vergelijkbaar is met de temperatuur die een traditionele ketel produceert. Je hoeft de bestaande radiatoren dus niet te vervangen, waardoor je heel wat kosten bespaart.

Meer info vind je op www.daikin.be

Duco

Paleis 12 Stand 500

Warmtepomp en ventilatiesysteem

Duco zet met zijn DucoBox Eco zijn eerste stapjes op de verwarmingsmarkt. De DucoBox Eco is namelijk een ventilatiewarmtepomp, die je kan inzetten voor de ventilatie van je woning, en tegelijk ook voor de verwarming ervan en de productie van sanitair warm water.

Meer info vind je op www.duco.be

Geotherma / Thermia

Paleis 12 Stand 108

Efficiëntste warmtepomp ter wereld

De geothermische warmtepomp Atlas van Thermia is vers van de pers. En ze maakt onmiddellijk een opmerkelijke intrede: ze haalt namelijk een seizoensprestatiefactor (SPF) van meer dan 6. En daarmee heeft de Zweedse fabrikant een wereldprimeur vast. Het model heeft een extra warmtewisselaar. Hierdoor kan je op hetzelfde moment zowel water op lage temperatuur verwarmen voor de verwarming van de woning als sanitair water op een veel hogere temperatuur.

Meer info vind je op www.thermia.be

Radson

Paleis 12 Stand 100

Verticaal verwarmingselement

De nieuwe Ulow-E2 V verticale radiator, uitgerust met ventilatoren, werkt op zeer lage temperatuur en kan je daarom koppelen aan een verwarmingssysteem op lage temperatuur, zoals een warmtepomp. Je kan hem perfect combineren met vloerverwarming, bijvoorbeeld in ruimtes die snel en kort verwarmd moeten worden, zoals de badkamer of slaapkamer. Het ontwerp is strak en de bediening verloopt via een touchpad met drie voorinstellingen

Meer info vind je op www.radson.be

Viessmann

Paleis 12 Stand 103

Innovatief verwarmen

De Vitovalor PT2 van Viessmann is een brandstofcel. Het is een van de jongste innovaties waarmee je zowel warmte als elektriciteit kan opwekken. Bovendien brengt Viessmann ook de Vitovalor PA2 uit. Deze afgeslankte versie kan je koppelen aan een bestaande verwarmingsketel. Of dat er nu een van Viessmann is of niet.

Meer info vind je op www.viesmann.be

The post Nieuw op Batibouw: Energie appeared first on Ik ga bouwen.