{$excerpt:n}

Dankzij de witte tegels en het grote raam (140 x 95 cm) is er in de badkamer van Lauranne en Rémy aan licht geen gebrek. Maar dat kan niet gezegd worden van de opbergruimte. Die is er praktisch niet. Hetzelfde geldt voor de stopcontacten. Er is er slechts één, naast het wastafelmeubel, en dat werkt bovendien niet.

Het koppel wil graag kleur toevoegen aan de ruimte, via warme en natuurlijke materialen. Wat het sanitair betreft, mag het bad plaatsmaken voor een inloopdouche en volstaat één wastafel met een goed verlichte spiegel.

Ontwerp

De indeling van de ruimte werd volledig omgegooid om optimaal van de beschikbare ruimte te kunnen benutten. Zo kreeg het nieuwe bad een plaats onder het raam, waar het profiteert van het binnenvallende daglicht.

In het nieuwe valse plafond werden spots ingewerkt, afgewerkt met een zwarte metalen boord. Een houten venstertablet zorgt voor een vleugje warmte in deze hoek.

Bad en douche zijn gescheiden door een glazen wand die vervat zit in een zwart geborstelde stalen structuur, die van vloer tot plafond doorloopt. Het glas is transparant en laat dus ook de inloopdouche genieten van het overvloedige daglicht.

Budget

BUDGET

Installatie werf: 150 euro
Afbraakwerken (+ stortkosten): 800 euro
Wand, vals plafond, pleister- en schilderwerken, tegels: 2.250 euro
Elektriciteit en sanitair: 800 euro
Deur en douchewand: 600 euro
Sanitaire toestellen en accessoires (bad, kraanwerk, douche, handdoekdrogers, spiegel, opbergmeubel): 2.640 euro
Totaal, excl. btw: 7.240 euro

Ontwerp Olivier Degueldre – AVAP Studio

Ontdek de twee andere ontwerpen, StudioSinc en Isabel Gómez Interiors in het maartnummer van Ik ga Bouwen (nr. 428).

The post Trek je plan: nieuwe plannen voor een warme en praktische badkamer appeared first on Ik ga bouwen.