{$excerpt:n}

Nog maar enkele jaren geleden moesten keukens en badkamers in grote huizen op het platteland comfortabele ruimtes zijn, uitgerust met een kookeiland of een centraal bad. De mobiliteitsproblemen en de wens om dichter bij het werk te wonen, zetten jonge generaties er vandaag echter toe aan dichter bij stadscentra en dorpskernen te gaan wonen. Ook het verdwijnen van het traditionele gezin en de verouderende bevolking doen de vraag naar toegankelijke, betaalbare en dus noodgedwongen meer compacte stadswoningen toenemen.

De combinatie van deze verschillende trends werd opgepikt door de fabrikanten die nu ook intelligentere en meer functionele oplossingen aanbieden, zonder in te boeten op het vlak van comfort en design. Het is niet omdat een woning klein is, dat ze ook lelijk is! Integendeel! Er worden steeds meer eisen gesteld op het vlak van de kwaliteit van uitrusting en materialen. Om het even wat opofferen ten voordele van de compactheid is dus uitgesloten.

Hoewel lichte tinten een ruimte visueel groter kunnen doen lijken, zijn het net de donkere tinten, en dan vooral zwart, die de laatste tijd steeds vaker opduiken in onze keukens en badkamers. Gedaan met luxe en glitter, mat is het sleutelwoord, met een maximale finesse en discretie. Gelukkig wordt deze trend van donkere kleuren gecompenseerd door de terugkeer van planten en toetsen van zeer natuurlijke, of gewoonweg sprankelende, kleuren. En om deze trend van meer aandacht voor de natuur nog sterker te benadrukken, beleven steen en marmer hun grote comeback in onze interieurs voor een stijlvolle toets. Zet uw zintuigen op scherp in de keukens en badkamers van deze editie 2020 van BATIBOUW.

Uw bezoek aan BATIBOUW

  • BATIBOUW is geopend van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart 2020, in het weekend van 10 tot 18.30 uur en op weekdagen van 12 tot 20.30 uur. Op donderdag 5 maart is er een nocturne tot 22.30 uur.
  • De prijs van een toegangsticket bedraagt € 15 aan de kassa en € 13,50 online via Batibouw.com. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis binnen. 
  • Afterwork Actie: gratis toegang voor iedereen vanaf 16 uur (behalve tijdens de nocturne op 05/03), enkel mits vooraf inschrijving online.

The post Batibouw 2020: Alle kleine dingen zijn schattig appeared first on Ik ga bouwen.