{$excerpt:n}

In een leuk dorpje in de omgeving van Namen vonden Sébastien en Caroline dit charmante huis uit 1920. De eenvoudige structuur met twee bijgebouwen pronkt met elegante ramen met een vleugje art nouveau. Het gebouw huisvestte een tijdje de postdiensten maar verkommerde daarna. Weinig of geen onderhoud en een onbestendige bestemming: de tijd deed de rest. “Binnen troffen we een vochtige en onbewoonbare ruïne aan”, vertelt Sébastien Mouffe, die net als zijn echtgenote architect is. Een vervallen pand… en veel werk te doen.

Lees meer > In beeld: Hedendaags vakantiehuis zet oude muren in de hoofdrol

Voortdurende veranderingen

De ruimte was er en bood heel wat mogelijkheden. De betovering van een wilde natuur aan de tuinzijde gekoppeld aan een uitstekende oriëntatie en een gunstige ligging vlakbij het centrum overtuigden de architecten om de uitdaging aan te gaan, ondanks het beperkte budget. Ze deinsden er niet voor terug om zelf flink de handen uit de mouwen te steken en in een huis te wonen dat voortdurend evolueert, met ruimtes die geregeld een andere bestemming kregen.

Het geheel werd gerenoveerd en gemoderniseerd. Binnenshuis werden zoveel mogelijk muren gesloopt om ruimte te creëren. De raam- en deuropeningen werden vergroot, er werd een schuifdeur geplaatst en een terras aangelegd om de openheid naar en de wisselwerking met de buitenomgeving te bevorderen.

Persoonlijke ervaring

Vreemd genoeg maakten de architecten geen gedetailleerde plannen voor hun huis. Zodra de nodige vergunningen binnen waren, kreeg het project bijna ter plekke vorm. Eén element bracht een ander mee en zo verder, naargelang de inspiratie en met vallen en opstaan.

Ontwerp Subway Architecture

Tekst Laure Eggericx
Foto’s Laurent Brandajs

The post In beeld : Vervallen pand wordt een plek om te leven appeared first on Ik ga bouwen.