{$excerpt:n}

De keuken in deze bungalow uit de jaren 1970 is somber en helemaal gedateerd. Ze zit ingesloten tussen de veranda en de eetruimte en heeft geen contact met buiten. Een kleine bijkeuken biedt dan wel wat extra ruimte, momenteel heeft ze geen enkel doel.

Sofie en Thibaud snakken naar een heldere, open en gezellige leefkeuken voor vier. Om ook vanuit de keuken van de tuin te kunnen profiteren, vroegen ze al een vergunning aan om een raamopening te maken in de blinde zijgevel.

Ontwerp

De nieuwe keuken is ruim en helder. De nieuwe grote raampartij is makkelijk toegankelijk en de circulatie verloopt vlot. Mede dankzij het centrale kookeiland. Onder de kookplaat zitten aan de ene zijde kasten en lades die voldoende opbergruimte bieden, terwijl je aan de andere kant rustig kan aanschuiven aan de ‘bar’. Ideaal om je gerechten voor te bereiden of gezellig te aperitieven met vrienden.

Tegen de wand lopen hoge kasten met aan de ene kant een ingebouwde oven en kastruimte, en aan de andere zijde een ingebouwde koelkast. In het midden biedt een kleurrijke nis nog meer werkruimte én een plek aan de spoelbak.

Een verborgen deur in de kastenwand leidt naar de voormalige bijkeuken. Dat is nu een gezellige plek voor de kinderen, waar ze kunnen spelen, ontspannen, lezen… Apart, maar toch centraal in de woning. Op termijn kan dit hun bureau worden.

Budget

Cementtegels: 1.000 euro
Gepolierde betonvloer: 2.500 euro
Elektriciteit en verlichting: 1.500 euro
Schilderwerken: 1.250 euro
Maatwerk keuken (incl. toestellen): 25.000 euro*
Meubels speelkamer (maatwerk + poef en tafel): 8.000 euro

Totaal, excl. btw en erelonen: 39.250 euro
* Afhankelijk van het materiaal

Ontwerp Isabelle Campo – Perspectives d’Intérieur

Ontdek de twee andere ontwerpen, van Arthur Verraes (atelier avondzon) en Marie-Catherine Grosjean (MC-Intérieur) in het dubbele winternummer van Ik ga Bouwen (nr. 426).

The post Trek je plan: nieuwe plannen voor een sombere keuken appeared first on Ik ga bouwen.