{$excerpt:n}

Delen blijft vooral een ongelooflijke kracht in die zin dat je kan profiteren van de ervaring van anderen, al was het maar om niet dezelfde fouten te maken. 

Bij de renovatie van een huis, bijvoorbeeld, kunnen fouten je immers (zeer) duur komen te staan. Vaak gaat het om een unieke, eenmalige ervaring. Behoorlijk complex ook omdat je je nu eenmaal op weinig bekend of zelfs totaal vreemd terrein waagt. De bouwwereld heeft zijn eigen regels, maar kent ook heel wat tekortkomingen. Het is dan ook cruciaal om te leren van de ervaringen van anderen voor je aan je eigen project begint.

Het toegenomen individualisme maakt dat er echter niet eenvoudig op… Want terwijl we meer delen via de sociale media, sluiten we ons in het echte leven steeds vaker af.

Delen blijft vooral een ongelooflijke kracht in die zin dat je kan profiteren van de ervaring van anderen, al was het maar om niet dezelfde fouten te maken 

Daarom, nu het einde van het jaar in zicht is en we elkaar overladen met cadeautjes, willen we jullie aanmoedigen om je renovatie-ervaringen met anderen te delen. De volgende Renovatiedag, die op zondag 26 april 2020 zal plaatsvinden, is een van die zeldzame momenten die volledig in het teken staan van het delen van informatie. De samenwerking met de architect, de zoektocht naar bedrijven, de uitvoering en het plezier om eindelijk je intrek te kunnen nemen in je eigen woonst – het zijn kostbare herinneringen. Wat is er leuker dan te vertellen over het afgelegde traject, vaak met de nodige valkuilen maar uiteindelijk toch wel een succesverhaal? Je toehoorders zullen geboeid luisteren. De oproep tot het indienen van projecten voor de editie 2020 is bij deze gelanceerd. Heb je je huis onlangs gerenoveerd of ben je nog volop bezig? Vraag je architect of hij misschien zin heeft om zich in te schrijven voor de Renovatiedag. Het is een prettige invulling van een voorjaarszondag en je bewijst er je medeburgers een dienst mee.

Ik hoop dat al je projecten in vervulling mogen gaan in 2020 en dat je veel geluk op je pad zal vinden, bij voorkeur om te delen.

Eric Cloes, hoofdredacteur Ik ga Bouwen

Lees ook: Niet allemaal gelijk

The post Opinie: De kracht van het delen appeared first on Ik ga bouwen.