{$excerpt:n}

Die beslissing komt er na eerdere waarschuwingen van de Nationale Bank – die toezicht houdt op de financiële sector – dat de banken te makkelijk leningen toekennen. Daaronder ook leningen voor soms meer dan 100 procent van de waarde van de woning, of soms met een maandelijkse schuldenlast gelijk aan de helft van het maandelijkse inkomen. Dat zou dus niet meer mogen.

Aan jonge kopers, die over nog maar weinig eigen kapitaal beschikken, worden weliswaar soepelere eisen gesteld. Het is immers niet de bedoeling om het hen onmogelijk te maken nog een woning te kopen, klinkt het. 

Wie dan weer investeert in vastgoed en leent om een pand te verhuren, zal dan weer meer eigen middelen moeten inbrengen. In dat geval ligt de grens op 80 procent van de waarde van de woning.

The post Nationale Bank wil leningen beperken tot 90% appeared first on Ik ga bouwen.