{$excerpt:n}

Niet isoleren

De regel is dat je de garage best zo veel mogelijk buiten het beschermde volume houdt. Dat zijn de ruimtes in huis die je verwarmt. Dat kan als hij alleen maar gebruikt wordt als auto- en fietsenstalling.

Wel isoleren

Gebruik je de garage tegelijk als washok of als hobbyruimte, dan moet je hem isoleren. Je garage valt dan binnen het beschermde volume. Dit is waarop je dan moet letten:

De poort

Een garagepoort isolerend en luchtdicht maken, is moeilijk. Heb je nog een oude kantelpoort, dan vervang je die best wel door een sectionale poort die je goed afdicht. Ramen of een deur in de poort zijn af te raden.

De muren

Breng een bepleistering aan om luchtlekken te voorkomen. Na-isoleren doe je best langs de buitenkant. Lukt dat niet, isoleer dan aan de binnenzijde in combinatie met een voorzetwand. Vergeet ook niet om het plafond of het dak te isoleren.

 

Tekst Wim Deloof

Openingsbeeld © Hörmann

The post Renovatieplannen? Vergeet de garage niet appeared first on Ik ga bouwen.