{$excerpt:n}

Guys woning uit 1938 straalt karakter uit. Al toen hij het huis voor het eerst bezocht, was hij meteen verliefd op de originele elementen. Vijf jaar later is hij nog steeds tevreden met zijn aankoop, alleen de keuken kan wel een nieuwe impuls gebruiken. Die is momenteel ingericht tegen drie wanden, maar is niet aan elkaar gelinkt. Pal in het midden staat nog een tafel.

Waar alles in het nieuwe ontwerp moet komen, maakt weinig uit. De ruimte mag dan ook helemaal gestript worden. Wel moet de nieuwe keuken mooi opgaan in de stijl van de woning. En moet het gezellig genoeg zijn om er gasten te ontvangen.

Ontwerp

Koken en afwassen doet Guy voortaan met zicht op buiten. Onder de bestaande ramen komt een doorlopend werkblad, met een ingebouwde spoelbak onder het ene raam en een kookplaat met ingebouwde dampkap onder het andere. Het werkblad in wit Kerrock (een composietmateriaal) loopt langs de wand met de spoelbak uit in een hoge kastenwand in warm pijnboomhout. Ook de radiator is subtiel weggewerkt achter deze houten wand.

In het midden staat een toog met krukjes waar je gezellig aan kan aperitieven of snel ontbijten. Het witte stalen onderstel houdt het geheel luchtig. Het houten ladeblok lijkt wel te zweven. De nieuwe vloer, in groene, langwerpige tegels, loopt zo visueel mooi door over de hele keuken.

Het contrast tussen de drie verschillende materialen en kleuren houden het geheel speels, maar ook rustig. Bovendien sluit de keuken nu qua sfeer mooi aan op de rest van de woning.

Budget

Vloer en plinten (incl. ondergrond): 1.900 euro
Sanitair en centrale verwarming: 750 euro
Radiator: 750 euro
Elektriciteit en verlichting (excl. hanglamp): 1.500 euro
Schilder- en pleisterwerken: 2.250 euro
Binnendeur: 1.200 euro
Maatwerk en werkblad: 12.600 euro
Keukentoestellen: 10.000 euro

Totaal, excl. btw: 30.950 euro
Afbraak bestaande keuken + uitbreken vloer door klant

 

Ontwerp studio CAMINO

Ontdek het andere ontwerp van Jacob Goetghebeur (Goed interieur) in het oktobernummer van Ik ga Bouwen (nr. 424)

The post Trek je plan: Nieuwe plannen voor art-decokeuken appeared first on Ik ga bouwen.