{$excerpt:n}

In lofts en grote ruimtes vind je vaak vloeren in gietbeton terug. Die ogen heel mooi, maar het geluid weerkaatst op dit hard en glad materiaal. Denk daarom goed na over jouw inrichting. De jongste jaren kwamen fabrikanten met heel wat geluidwerende oplossingen op de markt. Vier voorbeelden:

© Arte

1. Meubels

Melamineschuim, vilt en textiel absorberen heel wat geluid. Deze materialen worden op verschillende manieren gebruikt. Er bestaan bijvoorbeeld speciale lampenkappen in geperforeerd vilt of melamineschuim. Ook zetels, stoelen en poefs zijn beschikbaar in een akoestische versie.

2. Behang

Kleed de muur aan met een vilten behang. Het absorbeert niet alleen het geluid. Je kan er ook perfect foto’s op vastprikken. Daarenboven is het erg eenvoudig te gebruiken. Net als klassiek behang wordt het verkocht op rol, maar het is aan één zijde voorzien van tape om de verschillende stroken aan elkaar vast te maken.
 
 

3. Geluidspanelen

Decoratief textiel is het meest voor de hand liggende materiaal om de akoestiek te verbeteren. Het is samengesteld uit een aluminium kader waarop een stof in glasvezel, vinyl of brandwerend textiel is bevestigd. Aan de achterzijde ervan is een plaat in melamineschuim aangebracht. De decors zijn eindeloos en passen in elk type interieur.

4. Planten

Planten zuiveren niet alleen de lucht. Ze absorberen ook het geluid. Langs snelwegen worden ze hier vaak voor gebruikt en in interieurs is het effect vergelijkbaar. Ze blijven daarenboven altijd in de mode.

 

Tekst Natacha Dumont

Openingsbeeld Buzzispace

 

 

The post Vier tips om de akoestiek te verbeteren appeared first on Ik ga bouwen.