{$excerpt:n}

We moeten het in België vaker stellen met minder ruimte om te leven en te bouwen. Vroeger waren grote woningen buiten de stad de norm, vandaag kiezen we vaker voor de stad. Een van de beweegreden daarvoor is te vinden in het mobiliteitsprobleem: we willen minder in de file staan en dichter bij het werk wonen. Gevolg: we wonen met meer op minder vierkante meters. Daardoor moeten we kleiner gaan wonen. Daarbij komt dat de bouwgronden duurder worden, wat eveneens resulteert in kleinere woningen.

Inventieve woonoplossingen

Projectontwikkelaars komen met inventieve woonoplossingen in oude industriezones. Ook alternatieve manieren van wonen zijn ons niet meer vreemd: naast de eengezinswoning gaan we tegenwoordig co-wonen of worden huizen omgebouwd tot een kangoeroewoning. Ook termen als cohousing, zorgwonen en CLT’s maken nu steevast deel uit van onze woonterminologie.

The post New Way of Living appeared first on Ik ga bouwen.