{$excerpt:n}

Product Innovation Award

Winnaar : ReadyFit (Quick-Step)

Met ReadyFit bewijst Quick-Step dat prefabricage en industrialisatie hand in hand kunnen gaan.

Rookie of the Year

Winnaar: MAMOUT architectes

In de ontwerpen van MAMOUT architectes (Matthieu Busana en Sébastien Dachy) staan ruimtelijkheid en lichtinval voorop. Het bureau maakt de aanwezige elementen (opnieuw) leesbaar en herstelt ze in ere.

Eervolle vermelding: SPECIMEN architects

Elk project biedt voor dit jonge Naamse bureau een nieuwe kans op onderzoek en experiment. Het ontwerpproces zet de architecten ertoe aan om de functionaliteit en het gebruik in vraag te stellen.

New way of living

Winnaar: Cohousing De Schilders, Sint-Amandsberg (Havana)

Dit project is een van de eerste voorbeelden van ‘vertical cohousing’ in Vlaanderen. Het gebouw zoekt de grenzen op van compact wonen, zonder aan woonkwaliteit in te boeten.

Eervolle vermelding: Site Apostolinnen, Mechelen (dmvA)

Site Apostolinnen mixt verleden en heden. Het is een mooi voorbeeld van nieuw binnenstedelijk wonen. Het project staat in verbinding met zijn omgeving. Het is een ‘dorp in de stad’.

New way of working

Winnaar: Kunstencentrum Vooruit, Gent (Dial Architects)

Voor de tweede fase van de restauratie en renovatie van het Kunstencentrum Vooruit kreeg Dial Architects onze “New way of working”-trofee. Hierbij werd het voormalige COOP-warenhuis getransformeerd tot een kantoorruimte, met aansluitend dakterras.

Eervolle vermelding: Ryhove Urban Factory, Gent (TRANS architectuur | stedenbouw)

Ryhove is een maakwerkbedrijf dat personen met een beperking tewerkstelt. Het pand bevindt zich niet in de periferie, maar op een binnenstedelijke locatie.

Pioneer

Winnaar: Steven Beckers (Lateral Thinking Factory, BIGH)

Steven Beckers heeft al zijn hele carrière aandacht voor ecologische vraagstukken. Als architect, lesgever en ondernemer probeert hij de vastgoed- en architectuurwereld klaar te stomen voor een ecologische en circulaire economie.

Beeld © Quick-Step

 

The post Laureaten Belgian Building Awards bekendgemaakt appeared first on Ik ga bouwen.