{$excerpt:n}

Al bouwvakkers met een VR-helm op gezien op een bouwplaats van Xella? De fabrikant van Ytong-cellenbeton en Silka-blokken in kalkzandsteen werkt al vijf jaar met BIM (Building Information Modeling of Bouwwerk Informatie Model). Hierdoor is de ontwerpfase van een bouwproject volledig gedigitaliseerd en gecentraliseerd. Nu gaat het bedrijf zelfs nog een stap verder. Xella introduceert een “mixed reality”. Bouwvakkers dragen een helm met een ingebouwde holografische lens. Ze zien 3D-hologrammen op basis van de plannen en beschikken in real time over informatie uit de cloud. Zo weten ze exact waar ze de bouwelementen moeten plaatsen. Daarnaast slaat het systeem alle “as-built” informatie op in het BIM. Bedrijven moeten dan ook niet langer een werfboek bijhouden.

Richtprijs: niet van toepassing.

www.xella.be

Paleis 5 – Stand 307

The post Bouwen via 3D appeared first on Ik ga bouwen.