{$excerpt:n}

Tijdens de eerste twee jaar na de aankoop onderging het huis een eerste opknapbeurt. De indeling van het huis strookte echter niet met de manier van leven van het gezin. De keuken en de eetkamer zaten op het gelijkvloers, maar de woonkamer bevond zich op de eerste verdieping. De eigenaars wilden graag een vlottere doorstroming beneden – lees: minder tussenwanden – en meer aansluiting met buiten. Een opdracht die ze toevertrouwden aan architectenbureau DSH.

Moderne uitbreiding

Op het gelijkvloers tekenden zij een aanbouw uit die het niveau helemaal opentrekt en een volledige reorganisatie van het huis mogelijk maakt. De bewoners wonnen niet alleen aan oppervlakte, keuken, eetkamer en zithoek konden op die manier ook met elkaar worden verbonden en het contact met buiten kon worden hersteld. Op die aanbouw kwam nog een dakterras dat in verbinding staat met de masterbedroom.

Combinatie van oud en nieuw

Het nieuwe woongedeelte is uitgesproken modern. Toch bleven enkele waardevolle bestaande elementen bewaard en werden ze opgewaardeerd. Zo werden de oude parketvloeren opgeschuurd, behandeld en gevernist. De granito in de hal werd eveneens gerestaureerd. In de uitbreiding viel de keuze op een nieuwe, witte granito, die doorloopt over het terras.

Het hele project werd dus uitgevoerd met aandacht voor de oude elementen, gecombineerd met een moderne insteek. Een meer dan geslaagde combinatie.

 

Tekst Anne-Catherine De Bast

Foto’s Laurent Brandajs

Lees de volledige reportage in Ik ga Bouwen 416

The post In beeld: authentieke charme met moderne insteek appeared first on Ik ga bouwen.