{$excerpt:n}

Emma zou het gebouwtje in een studio voor twee personen willen omtoveren, met plaats voor een keuken, eetplaats, zithoek, badkamer en slaapkamer. Een goed gevuld programma op een beperkte oppervlakte dus. Dat is meteen ook de reden van de huidige staat van het gebouw. Ze loopt telkens vast op de indeling en inrichting van de ruimte.

Ontwerp

Het ontwerp wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van eenvoudige en ruwe materialen.

Het plan is volledig open, met uitzondering van de natte ruimtes die werden ingewerkt in een lange wand. De betonvloer loopt over het volledige oppervlak door om de ruimtelijkheid te bewaren. Enkel in de inkomsas werd een vuilmat voorzien.

Die inkom bestaat uit een stalen structuur met glas, opnieuw om de ruimtelijkheid en openheid te bewaren, en om het licht binnen te halen. De halve wand tussen leefruimte en slaapkamer – met dezelfde stalen indeling –heeft hetzelfde doel. En ook de deur naar de badkamer kreeg bovenaan een glasstrook om extra licht binnen te laten.

Door middel van halftransparante gordijnen kan je de slaapkamer wel volledig of deels afsluiten, of net helemaal open laten.

In en tegen de wanden zitten alle hoge kasten verborgen, zodat er geen extra meubilair dient te worden voorzien.

 

Budget: 50.300 euro, excl. los meubilair en btw

Leen Schollaert – Interieur ontwerp

www.leenlabel.be

Ontdek de twee andere ontwerpen in Ik ga Bouwen 416

The post Trek je plan: van garage tot studio voor twee appeared first on Ik ga bouwen.